6 Μαρτίου, 2022

4+1 Συμβουλές Συντήρησης Μηχανημάτων Αρτοποιίας

4+1 Συμβουλές Συντήρησης Μηχανημάτων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

VINICHAKIS_PROFILE_PHOTO

VINICHAKIS TEAM

/ Μαρ 06, 2022

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε στο αρτοποιείο ή στο ζαχαροπλαστείο σας είναι εξίσου σημαντικός με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείτε για την δημιουργία των προϊόντων σας, μην ξεχνάτε όμως ότι και η  συντήρηση του παραγωγικού εξοπλισμού της επιχείρησης σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι να διατηρήσετε την μακροζωία του εξοπλισμού βοηθώντας σας να γλυτώσετε χρόνο και χρήμα.

power-washer-services-karcher-karcher-nt-40-1-tact-bakery-vacuum-1611327679Bakery-vac-2-
#1 Διατηρείτε καθαρό τον εξοπλισμό της επιχείρησης σας

Τα υπολείμματα που μαζεύονται στις εσοχές των μηχανημάτων σας, όπως παραδείγματος χάριν αλεύρι, είναι σημαντικό να καθαρίζονται ώστε να εξασφαλίζετε ότι δεν παραμένουν πάνω στον εξοπλισμό ώστε να προκαλέσουν δυσλειτουργία. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό του εξοπλισμού σας. Κάποια μηχανήματα χρειάζονται καυτό νερό για τον σωστό καθαρισμό και κάποια άλλα απαιτούν υγρό πιάτων ή εναλλακτικά (αλλά και οικολογικά) ξύδι για να καθαριστούν, βεβαιωθείτε για το ποιο πρέπει να χρησιμοποιείτε και που, όπως επίσης και πόση ποσότητα. Κρατώντας καθαρό και καλά συντηρημένο τον εξοπλισμό της επιχείρησης σας τότε έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σωστότερη λειτουργία και καλύτερη απόδοση.

#2 Φυλάτε ή αποθηκεύετε σωστά τον εξοπλισμό όταν δεν χρησιμοποιείται

Για παράδειγμα, τα μικρότερα αντικείμενα όπως σκεύη ψησίματος πρέπει να αποθηκεύονται σε ερμάρια ή θήκες. Μεγαλύτερα αντικείμενα που δεν μπορούν να αποθηκευθούν κάπου λόγο όγκου, όπως ένα μίξερ ζαχαροπλαστικής η ένα ταχυζυμωτήριο, αυτά πρέπει να καλύπτονται για την αποφυγή της σκόνης ή τυχών ακαθαρσιών. Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς μπορείτε να διατηρείτε τα μηχανήματα του αρτοποιείου η του ζαχαροπλαστείου προφυλαγμένα όταν δεν χρησιμοποιούνται, έτσι θα είστε περισσότερο ασφαλείς τόσο για τον εξοπλισμό όσο και για την ποιότητα των προϊόντων σας.

SD_180_Dough_Divider_Dough_Chamber_2
#3 Φροντίζετε και συντηρείτε τα μηχανήματα σας προληπτικά

Άλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος διατήρησης του εξοπλισμού αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής είναι η προληπτική συντήρηση. Προληπτική συντήρηση είναι όταν παρέχουμε συντήρηση του εξοπλισμού πριν ο εξοπλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει δίχως να χρειάζεται ριζική η μεγάλης κλίμακας επιδιόρθωση. Η πρόληψη συντήρησης περιλαμβάνει εργασίες όπως σφίξιμο η ρεγουλάρισμα μερών των μηχανημάτων, έλεγχος για τυχόν φθορές, λάδωμα εξαρτημάτων που κολλούν η ζορίζονται κατά την λειτουργία καθώς και αλλαγή τους εφόσον παρατηρήσετε ότι τείνουν να δυσλειτουργήσουν. Φροντίζοντας τα μηχανήματα του αρτοποιείου η του ζαχαροπλαστείου σας προτού προκύψει κάποια ιδιαίτερη δυσλειτουργία, θα μειώσετε τις πιθανότητες τα μηχανήματα σας να χαλούν και να δυσλειτουργούν καθώς και να μην επιδέχονται κάποια διόρθωση στο τέλος.

#4 Μάθετε πως να χρησιμοποιείτε σωστά τον εξοπλισμό σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό σας, βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε διαβάσει τα εγχειρίδια χρήσης (και να τα ζητάτε) για να ακλουθείτε τη σωστή διαδικασία ώστε να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το μηχάνημα σωστά και ότι εκμεταλλεύεστε πλήρως τις δυνατότητες που σας παρέχει. Επίσης φροντίστε να έχετε σε απόθεμα κάποια ανταλλακτικά, τα οποία είναι εύθραυστα και είναι γνωστό ότι να μπορεί να σπάσουν εύκολα ή να χρειαστούν αλλαγή γρηγορότερα (όπως πχ ιμάντες ή μαχαίρια κοπής).Έτσι θα είστε πάντα σε ετοιμότητα να λύσετε προβλήματα ή τυχών βλάβες που μπορεί να προκύψουν πιο εύκολα μα πάνω από όλα πιο σύντομα.

Portrait of happy male Baker's in uniform cleaning bakery
#5 Δημιουργήστε το δικό σας πλάνο καθαρισμού & φροντίδας

Για το τέλος κρατήσαμε την κυριότερη. Δημιουργήστε ένα πλάνο καθαριότητας του εξοπλισμού σας σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δεδομένα της επιχείρησης σας. Εφαρμόζοντας μια απλή ρουτίνα καθαρισμού και συντήρησης του εξοπλισμού σας, ενσωματώνοντας και τις παραπάνω συμβουλές ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με λίγες απλές καθημερινές εργασίες καθαρισμού και φροντίδας θα έχετε πάντοτε καθαρό και καλά διατηρημένο εξοπλισμό χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο και χρόνο.

Η αγορά εξοπλισμού αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής είναι επένδυση σε χρόνο και χρήμα. Με την καλή συντήρηση του εξοπλισμού του φούρνου η του ζαχαροπλαστείου σας, μπορείτε να επωφεληθείτε και των δύο.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Blog, Know-How