18 Ιανουαρίου, 2022

Branding Αρτοποιείων & Ζαχαροπλαστείων

KNOWHOW_CAT

Branding Αρτοποιείων & Ζαχαροπλαστείων

VINICHAKIS_PROFILE_PHOTO

VINICHAKIS TEAM

/ Ιαν 18, 2022

Σήμερα υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς. Μπορούμε να δούμε την «εικόνα» αυτών των μεγάλων κερδοφόρων επιχειρήσεων ιδιαίτερα στον κλάδο των τροφίμων. Η αρτοποιία είναι μια πανέμορφη τέχνη και η συσκευασία παρότι δεν έχει καμία επίδραση στη γεύση της τροφής σίγουρα όμως επηρεάζει κατά πολύ στην λήψη αποφάσεων του αγοραστή. Οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν εκπληκτικά κέικ, γλυκά, προϊόντα αρτοποιίας και μέσα από τη συσκευασία θέλουν να τα πουλήσουν.

Το Αρτοποιείο είναι μια θαυμάσια επιχείρηση που καθίστα έναν ιδιοκτήτη ευτυχή με τα εισερχόμενα κέρδη. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του φούρνου πρέπει να γνωρίζει μερικά σημαντικά πράγματα που θα τον βοηθήσουν να αυξήσει την αξία του στην αγορά και να πουλάει περισσότερο. Πρώτα από όλα βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα σας είναι μοναδικά και διαφορετικά σε γεύση και εμφάνιση από το υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς. Για τη μοναδικότητα των προϊόντων σας μπορείτε να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας καθώς και να βρείτε νέες συνταγές. Για μια διαφορετική και μοναδική προβολή μπορείτε να προμηθευτείτε κουτιά συσκευασίας στα οποία θα βάλλεται την προσωπική σφραγίδα της επιχείρησης σας. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο πελάτης επιλεγεί βάση εμφάνισης τι θα αγοράσει, επομένως μια όμορφη συσκευασία αυξάνει επιπλέον  τις πιθανότητες ώστε να το επιλέξει ο πελάτης.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να διερευνήσετε τους τύπους των συσκευασιών ώστε να βρείτε τα κατάλληλα για τα προϊόντα σας. Οι πελάτες στις μέρες μας προτιμούν ένα κατάστημα αρτοποιίας που είναι καλοδιατηρημένο, καθαρό και ελκυστικό. Πέραν ορισμένων ειδών η πλειοψηφία των αρτοσκευασμάτων σας δεν θα πρέπει να διατηρείται σε κουτιά συσκευασίας μέχρι να  τα αγοράσει ο πελάτης. Είναι σωστό να τα προφυλάσσετε σε βιτρίνες με την ιδανική θερμοκρασία για τα εκάστοτε προϊόντα έτσι ο πελάτης μπορεί εύκολα να επιλέξει από μια ποικιλία ειδών, το προϊόν που θέλει.

Η επόμενη κίνηση  περιλαμβάνει  το branding. Οι άνθρωποι σήμερα είναι έτοιμοι να πληρώσουν το διπλάσιο του ποσού των χρημάτων για ένα προϊόν που συνδέεται με ένα εμπορικό σήμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εμπορικό σήμα σχετικό με την ταυτότητα του  αρτοποιείου και των προϊόντων σας. Αυτό το εμπορικό σήμα μπορείτε να το προβάλετε μέσω διαφημίσεων ή μέσω ιντερνέτ αλλά μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να έχει άμεση σχέση και να παραπέμπει στην επιχείρηση σας. Για αυτό το λόγο τα λογότυπα, τα χρώματα και οι εικόνες που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να επιλεγούν βάση της συνολικής «εικόνας» της επιχείρησης σας.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Blog, Know-How